Bezienswaardigheden in Slowakije

Slowakije is een prachtig land met veel bezienswaardigheden. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is de hoofdstad Bratislava. Andere bezienswaardigheden zijn de bergen, het meer van Orava en de thermen in Boedapest. Slowakije is een land vol cultuur en historie.

Bratislava

Bratislava ligt aan de Donau. De stad telt zo’n 450 duizend inwoners en is daarmee de grootste stad van Slowakije. Bratislava is een historische stad met veel bezienswaardigheden.

Banská Štiavnica

Banská Štiavnica is een prachtige oude stad in het midden van Slowakije. De stad is bekend om zijn kastelen en historische gebouwen. Dit moet je gezien hebben.

Žilina

Žilina is de derde grootste stad van Slowakije. De stad ligt in het noorden van het land en telt ongeveer 160 duizend inwoners. Žilina is een industriestad met veel bezienswaardigheden.

Poprad

Poprad is een stad in het noordoosten van Slowakije. De stad ligt aan de voet van de bergen en telt ongeveer 60 duizend inwoners. Poprad is een ideale uitvalsbasis om te wandelen of

Stará Lubovna

Stará Lubovna is een klein stadje in het noordoosten van Slowakije. Het stadje is bekend om zijn mooie ligging aan de voet van de bergen en zijn historische gebouwen. Zeker een bezoekje waard.

Een dagje erop uit in Slowakije

Wil je een dagje iets leuks doen in Slowakije? Er zijn veel mooie bezienswaardigheden te vinden tijdens je vakantie in Slowakije. Van Bratislava tot Poprad en van Žilina tot een dagje toeren over het eiland. Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en zeker een bezoekje waard. De oude stad ligt aan de Donau en heeft veel historische gebouwen. Poprad is ook een leuke plaats om te bezoeken. Het is een wintersportplaats, maar er zijn in de zomer ook veel leuke dingen te doen. Žilina ligt in het noordwesten van Slowakije en is erg mooi. Je kunt hier goed wandelen en fietsen. Het is ook een leuke plaats om te bezoeken als je van cultuur houdt. Wil je meer weten over de bezienswaardigheden in Slowakije? Klik dan op één van de bezienswaardigheden hierboven.